NL / EN

Bouwkeet

Tijdelijk onderkomen voor stedelijk museum amsterdam

Wat doe je met een museum zonder gebouw? Bij het sluiten van het tijdelijke onderkomen in Post CS, vroeg het Stedelijk Museum Amsterdam een oplossing om het contact met het publiek niet te verliezen zolang de nieuwbouw nog niet af was. Deze ‘black box’ is een mobiele bouwkeet vol verassingen. De gesloten zwarte houten doos ontvouwt zich op elke gewenste locatie tot een gastvrij, blinkend ontmoetingspunt met alles erop en eraan, van projectiescherm tot bar. Een uitschuifbaar spiegelend volume en interieur van hoogglanzend RVS en glas reflecteren de omgeving, waardoor het museum even onderdeel wordt van de plek waar de keet staat.

Na vijf jaar trouwe dienst voor het museum in Amsterdam, rolt de keet binnenkort door naar Eindhoven om een open podium te worden op Strijp S.

 

 

Opdrachtgever: Stedelijk Museum Amsterdam
Jaar: 2008
Productie: Van Eijk & Van der Lubbe
Projectnummer: 08.016