NL / EN

museumzaal

zaalinrichting voor stedelijk museum 's hertogenbosch

 

Een totaalconcept voor de presentatie van de vaste collectie van het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Door een tunnel in het ontwerp van Bierman Henket te plaatsen, is de entree een bijzondere beleving geworden. Lopend door de tunnel, ontstaat een focus op de nieuwe wereld aan het einde. Je komt middenin de zaal uit, in een zee van overweldigend licht. De collectie lijkt er bijna te zweven – op, in en tussen transparante volumes. Die transparantie is tot in de kleinste details doorgevoerd, wat betoverende doorzichten en dwarsverbanden oplevert. De bezoeker heeft bovendien een stem in wat hij te zien krijgt; er kunnen ter plekke werken uit het archief worden opgevraagd, waarover de aanvrager via een lichtlijn op de hoogte wordt gehouden.

Opdrachtgever: Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch
Jaar: 2013
Architect: Bierman Henket
Projectnummer: 11.019-SMS