NL / EN

Stedelijk Museum Amsterdam

Interieur Family Lab en Workshopruimte SMA

Het Family Lab en de Workshopruimte in het nieuwe Stedelijk zijn volledig afgestemd op het gebruik. De actieve ruimte bovenin het Family Lab, waar ‘gewerkt’ wordt, is strak wit, met toegepaste producten als papierrollen en knutselkasten. Bij het naar beneden lopen krijgt de omgeving steeds meer kleur: de aankleding wordt zachter en warmer. Onderin het Lab is het rood op volle sterkte. In dit speelse interieur kun je op comfortabele kussens chillen, filmpjes maken en muziek luisteren.
Ook voor de Workshopruimte zijn speciale gebruiksproducten ontworpen, zoals de viltrollen die de traptreden in een handomdraai veranderen in een zitplaats en de panelen met slim ophangsysteem waarop werkelijk alles aan de muur is te bevestigen.

Opdrachtgever: Stedelijk Museum Amsterdam
Jaar: 2012
Architect nieuwbouw: Benthem Crouwel
Projectnummer: 12.004-SMA