WERK IN UITVOERING

 

Paleis het Loo

Sinds 8 januari 2018 wordt Paleis Het Loo intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden. Een ondergrondse uitbreiding biedt meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten waarmee de omvangrijke collectie beter kan worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

De architectenselectiecommissie van Paleis Het Loo heeft gekozen voor het ontwerp van KAAN Architecten uit Rotterdam. Het ontwerp, geïnspireerd op de plattegrond en de maatvoering van het paleis, geeft een logische plek aan alle functies en ruimtes en heeft de grandeur die van een toonaangevend museum verwacht mag worden.

Van Eijk & Van der Lubbe is geselecteerd om de publieksruimtes opnieuw in te richten waarbij we de verbinding maken tussen de historie en het hedendaagse. We laten ons inspireren door de rijke beelden en materialen uit de historie van Paleis Het Loo en zullen dat combineren met nieuwe inzichten en invloeden van deze tijd.

Meer informatie over de verbouwing

Februari 2018

De verbouwing is gestart. Onze VO presentaties zijn in de maak. Op Facebook is Paleis Het Loo begonnen met een pagina: Paleis Het Loo vernieuwt.


 

Opdrachtgever: Stichting Paleis het Loo | 2017 | Projectnummer: 17.002-PHL | Fotocredits banner: Studio Sevenum, KAAN Architecten. Foto's galerie: Van Eijk & Van der Lubbe